Gündüz Gece
Gold

Yoga Eğitmenliği Eğitimi

Eğitmen:Aslı Başar
Altınbaş & Uluslararası Akrediteli Sertifikalı
60 video

Yoga Eğitmenliği

Yoga eğitmenliği, özellikle son dönemlerde popüler olan bir meslek kolu haline gelmiştir. Kişilerin, gündelik hayatın stresli döngüsünden kurtulabilmek ve hem vücutlarına hem de ruhlarına vakit ayırabilmek amacı ile yöneldikleri yoga branşı, yoga eğitmenlerine olan ihtiyacın ortaya çıkmasını sağlamıştır. Vatandaşların yogaya gösterdikleri bu talep ile birlikte, gerekli şartları sağlayan kişiler çeşitli teorik ve uygulamalı eğitimlerden geçerek yoga eğitimi olabilmektedirler.

Nasıl Yoga Eğitmeni Olunur?

Yoga eğitmeni olabilmek için bünyemizde düzenlemiş olduğumuz sertifikalı yoga eğitmenliği kurslarına katılabilirsiniz. Kurs süresi boyunca temel yoga hareketleri, teorik yoga dersleri ve ileri yoga eğitimleri ile birlikte kendinizi donatabilir ve bütün dersleri başarı ile tamamlamanız durumunda yoga eğitmenliği sertifikası almaya hak kazanmış olursunuz. Kursumuz aracılığı ile edinmiş olduğunuz yoga eğitmenliği sertifikası sayesinde, CV’nize bir beceri daha eklemiş olur, öncelikle kendini bedeninize ve ruhunuza yapmış olduğunuz bu yatırımı, bir iş kolu haline getirebilirsiniz.

Kimler Yoga Eğitmeni Olabilir?

Fiziksel yeterliliğe sahip olan her birey, yoga eğitim kurslarına katılım sağlayıp ilgili eğitim konularında başarılı olduğu takdirde yoga eğitmeni olabilmektedir.

Yoga Eğitmenliği Eğitiminde Hangi Dersler Verilmektedir?

Yoga eğitmeni olabilmek için en az 200 saatlik yoga eğitiminiz tamamlamanız gerekmektedir. Ancak eğitmenliği bir meslek olarak sürdürmek isteyen bireyler için ileri yoga eğitimi alınması da tarafımızca önerilmektedir.
Yoga eğitmenliği dersleri birçok alt başlığa ayrılmaktadır. Hem teorik derslerden hem de uygulamalı derslerden oluşan kurs süreci içerisinde işlenen temel konular şu şekilde özetlenebilir: · Sensorimotor Sistemi
· Duruş ve Beden Farkındalığı
· Nefes Egzersizleri
· Fasyo Anatomisi
· Beden Anatomisi
· Yoga Kavramları
· Mindfulness
· Arketip Pozlar
· Pozların İncelenmesi
· Yoga Felsefesi ve Tarihi
· Ders Verme Sanatı

Online Yoga Eğitimi ile Yoga Eğitmeni Olmak Mümkün Mü?

Yaklaşık olarak iki yıldır hayatımızda olan korona virüs sebebi ile pek çok işimizi ev ortamı içerisinden halletmeye çalışmaktayız. Eğitim sisteminin de online ortama dönmesi sonrasında, bünyemizde vermiş olduğumuz yoga eğitmenliği eğitimlerimizi de dijital ortama taşımış bulunuyoruz. Yüz yüze verilen yoga eğitmenliği eğitiminden farklı bir içeriğe sahip olmayan online yoga eğitmenliği eğitimi ile de yoga eğitmeni olmak mümkündür. Bu eğitim metodu için de tüm eğitimleri başarı ile tamamlama şartı bulunmaktadır.

Yoga Eğitmenliği Maaşları Ne Kadar?

Yoga eğitmenliği ihtiyacının ortaya çıkmasından sonra en çok araştırılan konulardan biri de yoga eğitmenlerinin ne kadar maaş aldığı ile ilgilidir. Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Yoga eğitmeni olarak çalışılan kurumun niteliklerine ve diğer faktörlere göre yoga eğitmenliği maaşları değişiklik göstermektedir. Bünyemizde vermiş olduğumuz eğitimlerden biri olan yoga eğitmenliği eğitimi, alanında uzman kişiler tarafından verilmektedir. Bu sayede kursumuzdan sertifika alarak yoga eğitmeni olmanız halinde kendinizi rakipleriniz arasında ön plana çıkartacak bilgi ve yeteneğe sahip olacaksınız. Bu özellikleriniz de direkt olarak, eğitmenliğiniz karşılığında alacağınız maaşlara olumlu olarak etki edecektir.


Yoga Eğitmenliği Eğitimi İçeriği

· Yoga nedir
· Yoganın 8 Basamağı
· Hatha Yoga Nedir
· Yoga Anatomisi
o Hareket Düzlemleri
o İskelet Sistemi
o Kas Grupları
o Otonom sinir sistemi
· Yoga Felsefesi
o Yoga tarihi
o Yoga türleri
· Pranayama
o Nefes teknikleri
o Diyafram
· Meditasyon
· Elementler
· Mudralar
· Çakralar
· Koshalar
· Yoga Asanaları
o Ayakta Pozlar
o Yerde Pozlar
o Denge Pozları
o Geriye Bükülme Pozları
o Ters Duruşlar
· Okumalar
· Ders Akış Serisi Püf Noktaları
· Ders verme
· Soru Cevap Buluşmaları
· Yüz yüze buluşmalar ve demo uygulamaları


Kimler Katılabilir?

· Daha önce hiç yoga yapmamış olan ve yogayı öğrenmek isteyenler
· Yogada derinleşmek veya uzmanlaşmak isteyenler
· Yogayı yaşamlarına bir felsefe olarak katmak isteyenler
· Yoga öğretisini yaymak, öğretmek ve yogayı bir meslek olarak yaşamına katmak isteyenler
· Yogada derinleşmek isteyen herkes